3 Ocak 2011 Pazartesi

MERCİMEK KROKET

Yeni yıla muazzam lezzetlerle başlayalım...Ki nasıl başlarsak öyle gitsin...
Bu tarif benim özellikle açık büfe şeklinde hazırlandığım davetlerde sıklıkla hazırladığım bir ara sıcak olup, kızartırken dağılmaması için biraz özen gösterilmesi gerekmektedir:

200 gram kırmızı mercimek kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür. Ayrı bir tavada iki çorba kaşığı zeytinyağı içinde bir küçük kuru soğanı zar şeklinde doğranarak sotelenir. Derin bir kaba hem süzülerek hazırlanmış mercimek, hem kavrulmuş soğan, bir adet rendelenmiş orta boy kabak, yarım su bardağı mısır unu, tuz, pul biber ve mümkünse bir tutam kıyılmış kişniş otu eklenir. Bu karışım, yumuşak ve hamur gibi bir kıvam alacaktır.

Daha sonra elinizle kopararak minik toplar yapın ve önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Fritözün telinde yavaşça dizerek kızgın yağa daldırmak, normal tavadan daha düzgün sonuç verebilir. Dağılan topların başarısız olmaması için yavaş hareketlerle kızartınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder