3 Ocak 2011 Pazartesi

MANTARLI ISPANAKLI RULOLAR

Önce iç malzemenin pişirilmesi: Bir tavada bir buçuk kaşık tereyağını eritin. İçine önceden yıkanıp doğranmış 170 gram mantar ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Bir buçuk yemek kaşığı un ekleyin ve yarım dakika karıştırarak soteledikten sonra 150 ml süt ilave edin. karışım hafif kıvam almaya başlayınca dört yemek kaşığı krema ve bir tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek tamamlayın.
Dış kısmın hazırlanması: Öte yanda 450 gram yıkanıp doğranmış ıspanağı kaynar suda haşlayarak blendera alın ve içine bir buçuk kaşık tereyağı ve dört adet yumurtanın sarısı ekleyin ve çekin, püre olsun.(beyazlarını ise kenara alın, daha sonra kullanacağız).Tuz, karabiber, bir tutam muskat ekleyin. Başka bir kapta dört adet yumurtanın kenara aldığınız aklarını bir tutam tuz ile şekil alana dek çırparak kar haline getirin.Bunu da ıspanaklı karışıma ekleyin.Pişirme kağıdı serdiğiniz kare bir fırın tepsisine sanki rulo pasta hazırlar gibi yayın. Ben mini fırın tercih ediyorum. Tepsi büyüklüğü ideal oluyor. 190 derecede takriben 15 dakika yetecektir. Fırından çıkan pişmiş ıspanaklı tuzlu keki diyelim, tezgaha alın, ortasına mantarlı karışımı sürün ve rulo yapın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın...

2 yorum:

  1. çok güzel bir görüntü,tadı da güzel belli ki...
    eline sağlık...
    mutlu yıllar,bu arada:)

    YanıtlaSil
  2. Çok naziksiniz, ben de size candan iyi yıllar dilerim. Ve evet, tadı da gerçekten nefistir, çok ta orjinal oluyor...Sevgiyle...

    YanıtlaSil